- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גמליאל נ' בנק הפועלי בע"מ - סניף קניון הבאר
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון |
22685-01-12
28.5.2012 |
|
בפני : יעל בלכר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: בנק הפועלי בע"מ - סניף קניון הבאר |
: דוריס גמליאל |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפני בקשת הנתבעת לסילוק התביעה על הסף מחמת מעשה בית דין, לאחר שאותו עניין נדון כבר בשתי ערכאות וניתנו החלטות, שעליהן לא ערערה התובעת (ה"פ 12007-04-11 והליכי הוצל"פ בתיק 01-59621-07-09).
עסקינן ברכב שנמכר במסגרת הליכי הוצל"פ למימוש עיקולים שהוטלו על הרכב, לרבות לטובת התובעת.
לטענת התובעת בכתב התביעה, הבעלות ברכב היא שלה, במועד העיקול לא היו לחייב (בעלה לשעבר) זכויות ברכב. לפיכך, נעשתה מכירתו שלא כדין והתובעת זכאית למלוא שווי הרכב במועד העיקול ולחלופין, לכל הפחות, למחצית שוויו, בעוד שקיבלה לפי החלטת ראש ההוצל"פ רק סך של 5451.50 ₪.
לפי כתב ההגנה והבקשה לסילוק על הסף, בעת הדיון שנערך בתובענה קודמת שהגישה התובעת למתן סעד הצהרתי על בעלותה הבלעדית ברכב (במסגרת ה"פ 12007-04-11) הובהר כי העיקול לטובת הנתבעת נרשם קודם לאישור הסכם הממון שלפיו זכויות החייב ברכב הועברו לתובעת (אישור מיום 7/4/08) והמשכון שנרשם לטובת התובעת על חלקו של החייב ברכב נרשם ביום 6/7/08, לאחר שהוטל על הרכב העיקול לטובת התובעת. לכן הסכימה בא כוחה של התובעת שהתובענה תידחה ללא צו להוצאות.
בתגובה לבקשה לסילוק על הסף טענה התובעת כי בדיון בה"פ 12007-04-11, נודע לה לראשונה על מכירת הרכב במסגרת תיק ההוצל"פ שנפתח ע"י הנתבעת כנגד החייב. לכן נתנה הסכמתה למחיקת ה"פ על מנת שתפנה לערכאות למצות זכותה. אני דוחה טענה זו. פסק הדין בה"פ 12007-04-11 דוחה את התובענה למתן סעד הצהרתי כאמור. בניגוד לנטען, התובענה לא נמחקה ובוודאי שלא נמחקה על מנת לאפשר לתובעת להגיש תובענה אחרת. התובעת הייתה מיוצגת וההסכמה לדחייה ניתנה מפי בא כוחה (ראו המסמכים שצורפו בנספח א' לבקשה). צודקת, אפוא, התובעת, כי פסק הדין בה"פ מהווה מעשה בית דין בין הצדדים.
התובעת הייתה מעורבת גם בהליכי ההוצל"פ שבמסגרתם נמכר הרכב, ואופן חלוקת התמורה שהתקבלה בגין המכירה נקבע על ידי כב' הרשם בהחלטה מיום 22/11/11, שניתנה לאחר קבלת תגובת התובעת (ראו המסמכים בנספח ב' לבקשה). אין חולק שהתובעת קיבלה לידיה את הסכום כפי שקבע הרשם. גם על החלטה זו (או כל החלטה אחרת של הרדם במסגרת תיק ההוצל"פ), לא ערערה התובעת, והיא מהווה מעשה בית דין בין הצדדים.
לתובעת היה, אפוא, יומה בבית המשפט והיא מיצתה את זכותה לטעון בכל הקשור לכספים שלהם היא זכאית לטענתה, עקב מכירת הרכב בהוצל"פ. אין היא רשאית לעורר את אותו עניין פעם נוספת באמצעות תביעה זו.
לאור כל האמור, אני מקבלת את הבקשה ומורה על דחיית התביעה על הסף.
לפנים משורת הדין אינני עושה צו להוצאות.
הדיון הקבוע ליום 3/6/12 מבוטל.
בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 ימים.
לנוכח מועד הדיון הקרוב, המזכירות תדוור לצדדים בדחיפות.
ניתן היום, ז' סיון תשע"ב, 28 מאי 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
